Keleti csirkepaprikás

Dori's Coconut Kitchen - DCK > > Receptek > Húsos ételek > Keleti csirkepaprikás

Hozzávalók: 650g csirkemell, alsó- és felsőcomb vegyesen, 3 tv paprika, 2 érett paradicsom, 3-4 fej gomba, 2 nagy lilahagyma, 2 gerezd fokhagyma, őrölt fűszerpaprika, só, DCK Bio kókuszolaj húsokhoz gyógynövényekkel és fűszerekkel , extraszűz kókuszolaj, tejföl.

Elkészítés: Tisztítsd meg a csirkehúst, vágd nagyobb darabokra, majd tedd egy tálba, sózd és önts rá 3-4 evőkanál DCK kókuszolajat. Tedd a hűtőbe és pihentesd pár órára. Tisztítsd meg a zöldségeket, vágd apróra a hagymát, szeleteld fel a gombát, a paradicsomot és a paprikát. Melegíts egy lábosba 4-5 evőkanál extraszűz kókuszolajat, süsd üvegesre a lilahagymát, add hozzá az apróra vágott fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot. Fonnyaszd meg a zöldségeket, majd adj hozzájuk egy kis sót és 2 evőkanál pirospaprikát. Tedd bele a kókuszolajos húst (nem baj ha megszilárdul), keverd jól össze és öntsd fel 3-4 dl vízzel. Kóstold meg és ha kell sózd újra. Mikor már majdnem teljesen puha a hús, akkor add hozzá a gombát és főzd készre. Tálald tejföllel, friss koktélparadicsommal, friss fűszernövényekkel. Fogyaszd egészséggel!

 

Hozzávalók

Vendégek száma:
  • : ízlés szerint
X