10 dolog, amiért érdemes kókuszolajat használnod

Dori's Coconut Kitchen - DCK > Magazin > 10 dolog, amiért érdemes kókuszolajat használnod

1.) A kókuszolaj számos jótékony hatása ismert. A konyhában ínycsiklandó ételeket készíthetsz vele könnyedén, és a szépségápolásban is kiemelkedően teljesít.

2.) A kókuszolaj sokáig eltartható, nem ég oda olyan hamar, mint más növényi olajok, és akár többször is felhasználhatod.

3.) Saját magad is készíthetsz belőle szuper salsákat salátákhoz vagy zöldségkörethez. Ha például bolondulsz a mediterrán ízekért, végy egy marék szárított paradicsomot, 2-3 gerezd fokhagymát, és egy szár rozmaringot, szeleteld őket tetszés szerinti méretűre, és tedd folyékony halmazállapotú extra szűz kókuszolajba 1 hétig. Máris elkészült!

4.) A kókuszolaj egészséges. Segíti az emésztést, gyorsítja az anyagcserét, és ellenálóbbá tesz a betegségekkel szemben.

5.) A kókuszolaj vegán, így bármilyen étrendet is követsz, könnyedén beilleszthető.

6.) A kókuszolaj használata nagyon egyszerű, és egy igazán kiadós zsiradékról beszélünk. Kis mennyiség is elég ahhoz, hogy tökéletes roston sült húsokat, halakat vagy zöldséges ételeket készíts vele.

7.) A kókuszolaj íze semleges, a legkevésbé sem tolakodó. Kellemes, nagyon enyhe kókusz aromája a kész ételekben már nem érezhető, de ha az is volna, jól állna minden fogásnak az előételektől a desszertekig. Úgy jó, ahogy van.

8.) A 100% bio kókuszolaj semmilyen idegen kémiai vegyületekkel nem találkozott, finomítatlan, és hidegen sajtolt. Ez biztosítja a legkiválóbb minőséget.

9.) A fűszerezett és gyógynövényekkel megspékelt kókuszolaj használata izgalmas ízt kölcsönöz az ételeknek anélkül, hogy az egyes összetevők odaégnének. Ráadásul az ízesített kókuszolajokban található aromát kölcsönző alapanyagok jótékony tulajdonságai együttesen mutatkoznak meg.

10.) Kezdő háziasszonyok is bátran kísérletezhetnek a kókuszolaj használatával, így a konyhában hamarabb érhetnek el sikerélményeket, úgy, hogy közben a közérzetük is javul.

Használj te is kókuszolajat, és tedd boldoggá azokat az ízlelőbimbókat!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

X